Chimcomplex a premiat elita școlii românești de chimie la Olimpiada Națională de Chimie

SC Chimcomplex SA Borzești a premiat elita școlii de chimie românești la ediția a 50-a a Olimpiadei Naționale de Chimie care a avut loc în anul 2016 la Bacău. La festivități au fost prezenți 400 de finaliști din întreaga țară și peste 100 de profesori.

Dumitru Coman ofera Bursa Compania Nationala de Chimie

Dumitru Coman ofera Bursa Compania Nationala de Chimie

Premiile pentru trei dintre olimpicii care s-au clasat pe locul I – Iliescu M. Andrei (Liceul Internațional de Informatică București), Neagoe Dan Mircea (Colegiul Mircea Cel Bătrân din Constanța) și
Stan Teodora (Liceul Internațional de Informatică București) au constat în sume de bani și diplome și au fost înmânate chiar de către directorul general al societății, Dumitru Coman.

Marele premiu oferit de compania din Onești a fost adjudecat de către Miruna Belciu, elevă a Colegiului Național „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău. Ea a primit Bursa “Compania Națională de Chimie” (CNC) dupănumele atribuit proiectului omonim care va însemna preluarea de către Chimcomplex a SC Olchim SA și crearea unui pol industrial puternic în domeniul chimiei.

Un premiu financiar de sprijin a primit din partea Chimcomplex elevul Sajgo Norbert din Cluj.

„A fost o onoare și pentru noi ca în această perioadă să fim alături de viitorul de elită al chimiei românești aflat în această sală. Școala noastră are chimiști de geniu iar rezultatele Lotului Olimpic al României la competițiile internaționale, de unde ne întoarcem mereu cu medalii de aur, o dovedesc cu prisosință”, a declarat la festivități directorul general al Chimcomplex, Dumitru Coman.

Elevii au vizitat în cursul aceleiași zile sediul Chimcomplex unde au putut vedea o instalaţie de electroliză cu membrană schimbătoare de ioni de generaţia a V-a, cea mai modernă existentă în România și alte instalații de ultimă generație.

De-a lungul timpului, Chimcomplex a susținut procesul de formare a viitorilor specialişti, oferind condiţii de practică şi organizând internship-uri pentru numeroşi elevi de la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi dinOneşti, studenţi de la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi precum şi de la Universitatea Politehnică Bucureşti.
Perspectivele unei cariere în chimie vor crește în momentul în care Oltchim se va alătura Chimcomplexînființând astfel Compania Națională de Chimie.

„Cred că România merită să aibă o companie puternică în Europa, măcar în planul industriei chimice. Noi, românii, avem școli de chimie, universități de renume și cercetători dedicați. Apoi, țara are resurse minerale care, decât să urmeze calea exportului, mai bine să fie procesate prin chimizare înţară. Astfel, se asigură locuri de muncă, taxe pentru stat și o perspectivă mai bună pentru întreaga economie a României”, a afirmat dr. ec. Virgiliu Băncilă, președintele executiv al Grupului SCR.

S.C. Chimcomplex S.A. Borzeşti, membră a Grupului SCR, este unul dintre fabricanţii importanţi de produse chimice din România şi Europa de Sud-Est, cu o experienţă de peste 60 de ani în industria chimică. Activitatea principală a S.C. Chimcomplex S.A. Borzeşti constă în fabricarea şi comercializarea produselor clorosodice, a clorurilor anorganice, alchilaminelor şi a solvenţilor organici. Principalele produse sunt soda caustică şi clorul, care se obţin printr-un procedeu modern de electroliză cu membrane schimbatoare de ioni.