Chimcomplex finalizeaza auditul la Oltchim si pregateste oferta de achizitionare a combinatului din Ramnicu Valcea

SC Chimcomplex SA Borzesti, membra a Grupului SCR, continua demersurile pentru achizitionarea Oltchim, anuntand in acest sens finalizarea auditarii combinatului din Ramnicu Valcea.

Instalatia Cogenerare II de la Chimcomplex

Instalatia Cogenerare II de la Chimcomplex

In cadrul acestui proces au fost angrenate echipe de specialisti din cadrul parteneriatului creat de Chimcomplex cu Tricon Energy SUA – cel mai mare trader international in domeniu, cu o cifra de afaceri de 6 miliarde dolari, E.ON Germania – divizia productie energie electrica, Raiffeisen Bank si fonduri de investitii.

In urma finalizarii auditului, conducerea Chimcomplex a anuntat ca se pregateste sa depuna o oferta pentru preluarea activelor functionale ale Oltchim. In acest sens, Presedintele Consiliului de Administratie al SC Chimcomplex SA Borzesti, Virgiliu Bancila, a convocat in 14.03.2016 Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA), in vederea aprobarii participarii societatii la procesul de achizitionare a activelor Oltchim.

Chimcomplex impreuna cu Oltchim vor infiinta Compania Nationala de Chimie, companie ce va repozitiona Romania pe harta industriei chimice din Europa, avand in vedere forta comerciala pe care o vor avea impreuna cele doua combinate.

„Cred ca Romania merita sa aiba o companie puternica in Europa, macar in planul industriei chimice. Noi romanii avem scoli de chimie, universitati de renume, si cercetatori dedicati; apoi tara are resurse minerale care, decat sa urmeze calea exportului, mai bine sa fie procesate prin chimizare in tara. Astfel, se asigura locuri de munca, taxe pentru stat si o perspectiva mai buna pentru intreaga economie a Romaniei”, a declarat Virgiliu Bancila