Iașitex, capitala țesăturilor tehnice: ”Am trecut pe profit și facem angajări”

SC Iașitex SA, una dintre cele mai longevive fabrici de țesături din România, parte a Grupului SCR, s-a poziționat cu succes pe piața țesăturilor tehnice și anunță dezvoltarea unui incubator de afaceri care pe plan local va însemna investiții și crearea de noi locuri de muncă.

Iasitex  FOTO Raul ChisTranziția de la home textile la țesăturile tehnice a presupus eforturi investiționale semnificative, însă, în ciuda pierderilor de anul trecut, generate de reorientarea pe piață, Iașitex are rezultate financiare pozitive în 2016. Dezvoltarea business-ului pe noua nișă este o temă importantă pentru președintele Grupului SCR, Ștefan Vuza, care prospectează permanent piața și caută noi parteneriate de afaceri pentru Iasitex, inclusiv la târguri de profil, cum a fost cel mai recent, de la Frankfurt. Căutările au dat deja roade.

“Am dezvoltat produse noi precum țesătura pentru plasturii medicinali, țesături pentru lenjerii cu rezistență superioară celor din Asia utilizate de MApN, țesături tip Nomex pentru echipamente de protecție corporală și țesături tehnice cu aplicații în benzi abrazive. Pe baza contractelor încheiate și a semnalelor de pe piață, preconizez un an bun pentru Iasitex: am trecut pe profit și facem angajări”, subliniază Gheorghe Dulhai, directorul general al companiei.

Susținută de puternicul grup industrial SCR, Iașitex are în plan și crearea unui incubator de afaceri care va genera investiții și noi locuri de muncă.

“Avem disponibilitatea de a ne asocia cu alți antreprenori din domeniul textile și din domenii conexe – case de coloranți, fabricanți de accesorii textile – în vederea sprijinirii noilor afaceri, dar și pentru dezvoltarea pe orizontală a afacerilor pe platforma industrială Iașitex”, a declarat Dulhai.

El a precizat că platforma Iașitex asigură antreprenorilor hale de producție, acces la utilități cu preț redus, posibilitatea implementării ideilor inovatoare în domeniul nanotehnologiilor, consultanță în afaceri inclusiv în domenii conexe (chimie, termotehnică, mecanică) prin celelate companii ale Grupului SCR.

Totodată, SC Iașitex își manifestă deschiderea față de facultățile de profil, pe care le invită să își trimită la specializare studenții și să contribuie la crearea de produse noi.

SC Iașitex SA produce în continuare și țesături cu destinația home textile, cum ar fi lenjerii, huse pentru canapele și draperii. Acestea sunt distribuite prin rețeaua Dedeman, prin magazinul online al companiei (http://magaziniasitex.ro/) sau direct în show room-ul din incinta fabricii situat pe Str. Primăverii nr. 2 din Iași.

Despre Iasitex

SC Iașitex SA Iași este una dintre cele mai importante firme din industria textilă românească, fiind specializată în producerea şi comercializarea de ţesături şi confecţii textile. Produsele sunt realizate din bumbac pur sau din diferite amestecuri de bumbac cu fibre sintetice, având destinaţii diverse ce acoperă o paletă largă de utilizări, de la decoraţiuni interioare până la echipamente de protecţie a muncii sau ţesături tehnice utilizate ca suport pentru benzi transportoare, suport din cauciuc, inserţii.