Iaşitex ţinteşte o cifră de afaceri de 28,2 milioane lei

Cladirea_administrativaDupă inaugurarea unui magazin în Complexul Comercial Felicia la finele anului trecut, fabrica Iaşitex SA intenţionează să deschidă puncte de vânzare în principalele mall-uri din ţară. Totodată, compania controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza încearcă să intre în panelul de furnizori al marilor lanţuri de magazine precum Carrefour, Selgros sau Auchan.

Fosta Întreprindere Ţesătura ţinteşte pentru 2017 o cifră de afaceri de 28,2 milioane de lei, cu 3,6 milioane lei mai consistentă decât cea înregistrată în 2016, potrivit Bugetului de Venituri şi Cheltuieli (BVC) transmis de conducerea societăţii către Bursa de Valori din Bucureşti. Pentru anii 2017-2020, societatea intenţionează să investească între 4 şi 8 milioane de lei pentru creşterea calităţii, a productivităţii şi reducerea costurilor. Conducerea Iaşitex SA doreşte să reabiliteze în viitorul nu foarte îndepărtat şi blocul turn în vederea închirierii spaţiilor, iar pentru anul 2025, compania vrea să ajungă la afaceri de 8 milioane de lei pe lună. „În baza contractelor şi prognozelor existente cu colaboratori interni şi externi, precum şi a celor prevăzute a se încheia în urma acţiunilor de marketing demarate şi planului tehnic aflat în derulare pentru anul 2017 s-a prevăzut a se realiza o producţie marfă în sumă de 24.981.000 lei. În anul 2017 se va continua colaborarea cu alte firme pentru realizarea unor operaţiuni de coasere a diferitelor confecţii (cheltuieli cu prestări servicii de cca. 158.000 lei lunar). Cifra de afaceri pentru 2017 a fost estimată la 28.221.000 lei, luându-se în calcul vânzarea în totalitate a producţiei fabricate, vânzarea în plus din stocul de produse finite de la sfârşitul anului 2016 a cel puţin 70.000 lei lunar, precum şi încasări din închirieri şi furnizări de utilităţi cu cca. 5% mai mult decât în anul 2016”, se specifică în document. Potrivit BVC, profitul din exploatare estimat de conducerea fabricii pentru anul în curs este de 627.000 lei, iar profitul total brut de 207.000 lei.

95% din cifra de afaceri planificată

Societatea a realizat în anul 2016 o cifră de afaceri de 24,6 milioane de lei, cuantum care reprezintă 95,87% afacerile planificate. Profitul din exploatare a fost realizat în proporţie de 85% din valoarea propusă. Iaşitex SA a obţinut un profit de 111.598 lei, după ce a terminat 2015 cu pierderi de 4,3 milioane de lei. Investiţiile realizate în anul 2016 au fost în valoare de 345.000 lei, bani folosiţi în special pentru achiziţia de utilaje. Principalii concurenţi ai Iaşitex SA pe piaţa ţesăturilor cu destinaţia îmbrăcăminte de lucru şi de protecţie sunt Vastex Vaslui şi UT Timişoara, conform raportului anual întocmit de oficialii fabricii. „Vânzările la export direct şi indirect s-au realizat în procent de numai 85,88% faţă de cele prognozate. Această nerealizare a fost influenţată în special de grupa de confecţii unde nu am reuşit să menţinem pe tot parcursul anului comenzi la toate articolele (exemplu art. Frihetten şi Solsta sofa bed) din diferite motive, calitate sau preţ, dar şi faptului că în perioada de vârf de comenzi (august-noiembrie) nu am reuşit să realizăm toate comenzile de huse primite de la Aramis Baia Mare din lipsă de capacitate, cu toate eforturile depuse pentru a mări numărul de colaboratori în confecţionare. Perioada a coincis şi cu un volum mai mare de comenzi confecţii la vânzări pe piaţa internă”, a notat conducerea Iaşitex SA.

Articol aparut pe site-ul ziaruldeiasi.ro