Presedintele CA Chimcomplex, Dl. Virgiliu Băncilă, recunoastere pentru meritele profesionale deosebite în cadrul Galei Capital – Excelența în Management

Premiu Capital VB_4În cadrul evenimentului de gală organizat de către publicația Capital, ce se desfășoară o dată pe an și premiază excelența în management, pentru diverse categorii profesionale, Dl. Virgiliu Băncilă a fost premiat pentru rezultatele întregii cariere în industria chimică.

Premiul special pentru 50 de ani de activitate in industria chimica vine ca o recunoaștere oficială pentru rezultatele deosebite pe care Dl. Virgiliu Băncilă, preşedintele Consiliului de Administraţie SC Chimcomplex SA Borzeşti, le-a obținut: – pentru aplicarea unui management performant și pentru realizarea unor investiții importante în cadrul societății SC Chimcomplex SA Borzești în perioada 1990-2009, compania fiind singura care a rezistat până astăzi, dintre cele desprinse din Grupul Industrial de Petrochimie Borzești. De asemenea, domnul Virgiliu Băncilă merită toate aprecierile pentru articolele științifice publicate, invențiile și inovatiile realizate și aplicate în cadrul companiei.

Invitat pe scena Galei Capital – Excelența în Management, Dl Virgiliu Bancila, a declarat: „Acest premiu reprezinta incununarea a 50 de ani de munca in industria chimica, din care 37 in top management. Sper ca industria romaneasca, si in special industria chimica sa poata fi relansata in cadrul proiectului Compania Romana de Chimie. Exista absolut toate conditiile in aceasta tara pentru relansarea acestei industrii chimice: materii prime, specialisti si resurse financiare. Sunt convins ca vom reusi.”

Practic, putem vorbi de un rezultat cu implicații mult mai profunde: reprezentarea industriei chimice pe aceeași scenă alături de antreprenori străini de succes este primul semnal că România își reia locul binemeritat pe scena regională a relevanței industriale.

Este un semnal de bun augur pe care acest moment îl transmite, de fapt, tuturor antreprenorilor industriali români: poveștile de succes locale încep să fie recunoscute, devin promovate și sunt premiate.

Industria chimică este un prim episod pilot, în acest sens, iar Dl. Virgiliu Băncilă devine un veritabil promotor.